2014年4月19日土曜日

春の和食ごはん|A Japanese Spring Dinner

今夜はお母さんと春の夜ごはんづくり!
My mother and I cooked a spring dinner together tonight!

ホタルイカ、あさり、葱の酢味噌和え。
本当はワケギを探したけれど、売ってなかったので普通の葱。

Firefly squids, japanese littleneck clams and japanese leeks dressed with vinegar and miso.





若竹煮。
Simmered bamboo shoots and seaweed.




帆立と海老のあられ揚げ。
Fried scallops and shrimps coated with tiny rice crackers.





衣がカリカリカリで美味しい!
冷めても油っぽくならないし、おつまみにぴったりだった。
They were so crunchy, yummy and tasted good cold too.




筍ご飯。
Steamed rice with bamboo shoots.




春は美味しいものがたくさんあって良い!と思いました。


1 件のコメント: